top of page
Öğretmenler için Etkinlikler
Okulunuzda Türkçe veya İngilizce olan atölyelerimizden veya seminerlerimizden birini gerçekleştirmek isterseniz daha fazla bilgi almak için bize sitemizin "İletişim" kısmında bulunan telefon numaralarından veya formu doldurarak ulaşabilirsiniz. Eğer bize formu doldurarak ulaştıysanız size en geç 3 iş günü içerisinde geri dönüş yapacağız.
DİSLEKSİ
Disleksi: Ben Öğrenemiyor Değilim, Sistem Öğretemiyor
Eğitimcinin Eğitimi Semineri
Disleksi denince farklı kaynaklar farklı açıklamalar ve tanımlamalarda bulunacaktır. Ancak disleksi ne bir öğrenme bozukluğu ne de bir güçlüktür. Disleksi her 10 kişinin birinde farklı seviyelerde bulunan bir algı farklılığıdır. Yazarımız ve iletişim profesörü Meltem Erinçmen Kânoğlu'nun verdiği bu eğitimcilerin eğitimi semineri eğitim sisteminin içinde disleksik bir bireyin nasıl kaybolduğunu, sistemle birey arasındaki bağın nasıl kurulacağını, ne yapılırsa bir disleksik öğrencinin üstün yeteneklerinin ortaya çıkabileceğini, sınıf içinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini, öğrencinin sistem gerekliliği müfredatı takip edebilirken onun renkli algısından nasıl yararlanılabileceğini ve disleksinin limon değil de limonata olarak nasıl öğrenme sürecinde yarar sağlanacak bir olumluluk haline getirilebileceğini anlamaya yöneliktir
Öğretmenlere Medya Okuryazarlığı Eğitimi
Artık çocuklar bebeklikten başlayarak televizyon, akıllı telefonlar, oyunlar, dergiler, radyo, internet siteleri, sosyal medya, romanlar, çizgi filmler hatta müzik gibi medya türleriyle karşılaşıyorlar. Medya dünyayı görme, algılama ve anlamlandırma şeklimizi etkileyen güçlü mecralardan oluşuyor. Etkili içeriklere sahip olan bu medya türleriyle haşır neşir olurken, eleştiren ve her şeyin farkında olan medya takipçileri haline gelmek için de medya okuryazarı olunması gerekliliği doğuyor. Medya okuryazarı olabilmeleri için bazı yetileri ve alışkanlıkları genç kuşaklara kazandırmamız gerekmektedir. Ancak böylelikle medyayı doğru kullanabilir, medya içeriklerini eleştirel bir bakışla inceleyebilir, hatta genç kuşak olarak doğru medya içerikleri hazırlayabilirler. İşte tüm bu süreci tamamlayabilmeleri için öğretmenlerimiz öğrencilerine medya okuryazarı olma yetisini bizim yardımımızla etkin bir şekilde verebilirler.
Eğitim Aracı Olarak Edebiyat Semineri
Öğretmen ve velilere edebiyat ve eğitim ilişkisini, edebiyatın nasıl okunacağını ve edebiyat eğitiminin nasıl verilmesi gerektiğini anlatan atölyemiz 45 dakikalık 3 ders saatini kapsamaktadır.
Edebiyat ve Sinema Okuma Atölyesi
Atölyemiz, roman ve sinemada sembol, metofor, imge kullanım şekilleri ve anlamlarını okuyabilmek ve daha içerikli, renkli, ayrıntılı okumalar yapabilmeyi sağlamaktır. Bu atölyeden öğrenciler kadar, ebeveyn ve öğretmenler de zevk alacaklardır. 5., 6., 7. ve 8. sınıflar için uygundur.
bottom of page